tisdag, februari 10, 2015

#nowplaying Februari

Cornelia:
Nu är förmodligen stunden vi alla biter i en donut och tänker lite extra på J Dilla, då det är den tionde februari. Förhoppningsvis är ni upptagna med att blasta honom idag men istället för att tipsa om det uppenbara så tänkte jag faktiskt ta er tillbaka till Londons rapscen. Inte helt oväntat, kanske. Det senaste på den fronten bland annat är att det har släppts väldigt många remixer på Yungens och Sneakbos Ain't On Nuttin från Yungens Project Black & Red. På dessa två som jag har valt att lyfta fram så har de tagit in ett axplock utav blandade rappare, även en del ifrån grimescenen. Du kan se bla. StormzyBashyGhetts, delar utav Section Boyz,. Äh, vet du vad? Jag låter klippen och artisterna tala för sig själv istället.
-------------------
Tobias:
Jag tror vi var många i världen som inte direkt trodde särskilt mycket på Chief Keef som artist efter I Don't Like, att hans karriär skulle falla för samma öde som t.ex. Skee-Lo och Vanilla Ice, dvs. "one hit wonder"-ödet. Chief Keef blev tillslut "finally rich" när han fick släppa sitt debutalbum via Interscope Records som 17-åring, och levererade ett par bra låtar på skivan bl.a. Love Sosa, Hate Bein' Sober och Laughin' To The Bank, men har sedan dess lyckats bli droppad från bolaget och släppt sitt andra album, Nobody: The Album, helt independent och tillsammans med producenten 12Million. Denna andra skivan hade exakt noll kul innehåll trots att Kanye West bidrog med lite med sin röst. Precis efteråt släpptes singeln Colors dock, och då var Keef tillbaka med Young Chop på produktionen och det började lukta lite drillmusic igen. Jag älskar den. Älskar.


-----------------
Ragnar:
När Cornelia tog intiativet och ville köra igång denna månadens #nowplaying visste jag först inte riktigt vad jag lyssnat på sista tiden. Sen slog det mig efter en stunds fundering att jag ganska frekvent i mitt musiklyssnande kommit tillbaka till låten Lugna Mä som finns med på Kustens Klicks mixtape Kusten Klicktape som släpptes i juni förra året. Förutom att beatet är sjukt fet i denna låten så medverkar dessutom sju rappare där alla mer eller mindre lägger det jämnbra sinsemellan, och dessutom är nivån är över medel. Personligen är Erks öppningsvers den bästa på låten. Han rappar sin del laidback samtidigt som det låter väldigt hungrigt och hårt. Norrländskan gör givetvis sin beskärda del i versen i och med det tillbakalutande flowet, och har man det i tankarna så är det svårt att inte börja tänka på hur mycket norrländsk rap som släpptes förra året. Merparten av dessa släpp höll sig dessutom bra rent kvalitemässigt och det är väldigt roligt att andra regioner än Stockholm, Göteborg och Skåne utmärker sig inom den svenska hiphopscenen. Förutom Erk som öppnar låten så medverkar även GriljonärenKäpKalle GraciasUncle VernonSunnari Beats och Friman. Har man helt missat detta släppet så tycker jag verkligen man ska spana in mixtapet, och inte minst låten i fråga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar