onsdag, januari 14, 2015

Gatuslang - Avsnitt #81 Promoe (Del 1)

När vi senast skrev om vad som var i görningen i podcasten Gatuslang så pratade vi om avsnittet där göteborgsrapparen Parham medverkade. Detta är snart tre månader sedan och Pontus som driver podcasten har bland annat varit ute och rest vilket resulterat i att bara några få avsnitt har släppts. MC Tim, MC II Fresh, Rah Balder och Vladi C är dom gäster som tagit plats framför Gatuslangmikrofonen för att berätta sin livshistoria med fokus på musik främst inriktad på svensk hiphop.

Precis vid lunchtid i fredags släpptes en ny podcast där Västerås-rapparen Promoe (Mårten Edh) från Looptroop Rockers (tidigare Da Looptroop och Looptroop) medverkar. Promoe började rappa redan år 1991 och har sedan dess tillsammans med dom övriga medlemarna i gruppen bidragit väldigt mycket till såväl den svenska hiphopscenen som den svenska graffitiscenen. Detta är första delen där Promoe berättar om sin bakgrundshistoria och vi får höra om hans liv till fram till ungefär 1996 i detta första avsnittet.

Mannen bakom Gatuslang är Pontus Gustavsson. För er som inte är pålästa kring detta namn så kan jag berätta att han rapporterat och varit en del i den svenska hiphop-scenen sen många år tillbaka. Innan Gatuslang skred till verket och påbörjade sitt historieskapande så hittade ni Pontus som recensent på Dagens Skiva, skribent och moderator på Whoa, chefsredaktör på Svensk Underjord och aktiv på diverse hiphop-communitys i cyberspace. Vill ni av någon anledning som helst ta kontakt med Pontus så finns han att nå på pontus@gatuslang.se.


För mer Gatuslang, kolla in:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar