söndag, juni 08, 2014

Lorentz - Kärlekslåtar (2014)

För några dagar sedan släppte Lorentz sitt solo-album. Äntligen är det ute. Kärlekslåtar är ett trettonspårigt album släppt via Let's Make That Happen och Sony Music. Bland gästerna hittar vi Duvchi, JJ, Say Lou Lou och, de lite mer oväntade, Jaqe och Joy. Albumtiteln pratar för, och avslöjar, exakt vad det handlar om egentligen.

Lorentz är något av ett unikum på den svenska hiphop-scenen. Han gör precis den musik han vill och det med stor integritet och precision. Bara han gör denna musik egentligen. Skivan slår mot nya outforskade delar av hjärtat. Varje låt får känslor att snurra. Varje vers ser till att det kommer nya fjärilar ur magens alla kokonger. Att gå från spår 1 till 13 i ett svep är som att genomleva en relation i realtid. Uppgångar. Nedgångar. All ros denna skivan fått i diverse recensioner är väl värd. Läs till exempel Camila Astorga Diaz recension i GAFFA, eller, varför inte, Per Magnussons ord i Aftonbladet. Spoiler, båda ger maxbetyg.

"Han rappar om att inte ha några bra svar och att han kan sakta ner om det går för fort. Ibland är det enklaste det som slår omkull en hårdast." - Camila Astorga Diaz

01. Allt Från Mig
02. Acqua Di Losó
03. Robyn Fenty
04. The.OC.S01E01.DVD-Rip.Xvid (ft. Say Lou Lou)
05. Där Dit Vinden Kommer (ft. Jaqe, Duvchi, JJ & Joy)
06. Inga Bra Svar
07. Houston (ft. Duvchi)
08. Ingenting Är För Ingenting
09. Mimosa (ft. JJ)
10. Mimosa Del 2
11. Visa Mig Vägen
12. Anata
13. ('-'*)

Lyssna via Spotify
Köp via iTunes StoreInga kommentarer:

Skicka en kommentar