måndag, mars 24, 2014

Dollar Bill - Mer Än Bara Hiphop (Dokumentär)


Mer Än Bara Hiphop är en kortdokumentär om Dollar Bill, en grupp från Rosengård, Malmö, som idag består av Mohammed "Tax" Ahmadi, Besfort "The Beast" Sulejmani och Eldin "Edo" Telalovic. Kortdokumentären är en pilot för att se om vidare intresse finns för ett längre projekt. Se till att ni sprider videon på era sociala medier så vi kan få den gjord.

För er som inte känner till Dollar Bill så är det en smått legendarisk grupp som gjort musik av och till i runt tio år. Det stör mig just nu att jag inte minns vad forumet hette på nätet där jag först hörde Dollar Bill droppa låtar, men jag minns att det fanns mängder av musik. Säkert 5-6 album, minst. Gruppen har under årens gång hunnit göra låtar med andra legendariska namn inom scenen, t.ex. Ken Ring, Gonza, Organismen (då Organism 12), Chords, AFC och Timbuktu.

"– Vår musik är som franska revolutionen för ungdomar. Vi gör något som syns. Det händer saker. Vi vet att vi har bidragit till att minst 300 grupper bildats. Folk förstår att om vi kan göra det – så kan de också." - Mohammed Ahmadi (utdrag från artikel i Skånskan)

Regi & Klipp: Daniel Lopez Nelson
Foto: Anna Ljungkvist & Daniel Lopez Nelson
Ljudtekniker: Anton Stenlund


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar